Omiljeno jelo

11/08/2011

  
 

 

Zadatak je namenjen učenicima VII razreda.

Postavite svoj komentar - recept vašeg omiljenog jela..
 
Prelistajte mamine i bakine recepte i pridružite se pravljenju KUVARA VII razreda.  

57 Comments Add your own

  • 1. alexpc  |  11/08,2011

    TESTO
    8 belanaca, 400g šećera dobro umutiti i dodati kašičicu limuna ili sirćeta. (Koristi papir za pečenje.) Rernu zagrejati na 180 stepeni pa smanjiti na 100-120 stpeni i peći 1-1,5 sat. Preseći na pola ispečeno testo.

    FIL

    4 žumanca, 4 kašike šećera, 4 kašike brašna, 3 – 4 kašike mleka, 2 vanil šećera (skuvati kao puding). Ugrejati 2.5dl mleka i sipati umućenu smesu i kuvati 5 minuta, zadim dodati 200g oraha. Umutiti 250g margarina, 4 žumanceta i 4 kašike šećera u prahu i spojiti sa prethodnom smesom.

    FILOVATI

    kora + fil + šlag + maline ---- tako dva puta

    2 šlaga i 500 g isceđenih malina da ne bi curile.

    Od Aleksandre S.

  • 2. Aleksandra R. :)  |  11/08,2011

    KORA: 4 jajeta, 20 kasika secera, 20 kasika ulja, 15 kasika mleka, 20 kasika brasna i 1 prasak za pecivo.

    FIL: 150 gr. secera uspinovati sa malo vode. Tome dodati 10 kasika pekmeza od kajsija. Kada se to prokuva, dodati sitno izrendanu koru od odve narandze i na kraju sok od te dve narandze.

    GLAZURA: 150 gr. cokolade i 75 gr. margarina istopiti i preliti preko fila.

    KORA+FIL+GLAZURA

    PRIJATNO! :))

  • 3. Andrea Adamovic  |  11/09,2011

    Kolac sa oblatnama - sedmo nebo

    1. deo:
    4 zumanca i 100 g secera umutiti i dodati 100 g oraha mlevenih i 4 belanca (sneg), izmesati, staviti na jednu oblatnu i peci

    2. deo:
    4 belanca (sneg), 100 g kokosa, 10 kasika secera, 70 g brasna, namazati na drugu oblatnu i peci
    Fil: 4 zumanca, 1 celo jaje, 200 g secera u prahu, 3 rebra cokolade kuvati na pari dok ne bude gusto, u prohladjeno umutiti 250 g putera i filovati (sastaviti obe oblatne i gornju filovati).

  • 4. Aleksandra Djajic  |  11/09,2011

    Potrebno je:

    500 g margarina
    500 g šećera u prahu
    16 jaja
    400 g čokolade za kuvanje
    300 g mlevene plazme
    4 krem šlaga od čokolade
    Priprema:

    Margarin i šećer u prahu umutiti zajedno. Odvojiti belanca od žumanaca, pa dodati jedno po jedno žumance u smesu sa margarinom i šećerom. Na pari otopiti čokoladu i kad se malo prohladi dodati je smesi. Zatim dodati mleveni plazma keks i penasto umućena belanca (belanca dodavati postepeno kašiku po kašiku i u međuvremenu mešati).

    Smesu podeliti na dva dela i od jedne polovine ispeći 3 kore (oko 8 kašika mase za jednu koru).

    Umutiti šlag krem.

    Filovati na sledeći način:

    Kora - Fil - Šlag - Kora - Fil - Šlag - Kora - Fil - Šlag

  • 5. Marijana Etinski :)  |  11/09,2011

    Potrebno je:
    1 kg brašna
    2 kašičice soli
    2 jajeta
    1 svež kvasac (kockica)
    1 kašičica šećera
    1 dl vode
    1 čaša jogurta
    2 kašike pavlake
    Priprema:
    U posudu za mešenje, razmutiti kvasac sa 1 dl vode, šećerom i 1 kašičicom brašna, pa ostaviti da odstoji malo.
    U odgovarajuću posudu staviti brašno, jogurt, 2 kašike pavlake, 2 jajeta, 2 kašičice soli i nadošao kvasac, pa umesiti testo.
    Ostaviti testo da naraste.
    Razviti testo oklagijom na debljinu od 1 cm i iseći na kockice. Ostaviti jastučiće da nadodju, a zatim ih peći na vrelom ulju.
    Dobar predlog za večeru ili doručak. Jastučići su vazdušasti i meki. Prijatno!

  • 6. mira celevandic  |  11/13,2011

    5 jaja, 5 šoljica od crne kafe šećera,5 šoljica brašna,2 šoljice zejtina 1 šoljica mleka,pola praška za pecivo ,malo čokolade u prahu ili kakaoa.Umutiti belanca i dodati šećer, pa žumanca,pa ulje, pa mleko, pa brašno, pa prašak za pecivo. Podmazati pleh i sipati više od pola. U ostatak dodati čokoladu u prahu ili kakao jedno 3 kašike.
    Sa ovom braon smesom išarati po žutoj. Sve peći.Kada se ohladi seći. Kolač je žuto braon i veoma je ukusan.
    prijatno! :)

  • 7. rajko jankovic  |  11/13,2011

    Sastojci:
    1l. mlijeka
    300 gr. šećera
    5 kesica želatina
    25 kašika hladne vode
    600 gr. šlaga ili slatke pavlake
    300 gr.čokoladnih bananica
    jagode ili višnje, maline oko 800 gr. ovog voća
    300 gr. mljevenog keksa
    Priprema:
    1l. mlijeka se prokuha sa 300 gr. šećera. Kada se umlači dodajemo 5 kesica želatina koje smo prethodno razmutili sa 25 kašika hladne vode. Kada se smješa počne zgušnjavati izmutiti 600 gr. šlaga ili slatke pavlake i dodati u smjesu.Podjelimo smjesu na tri djela.Koristimo dublju posudu. U prvi dio dodajemo čokoladne bananice sitno isjeckane, i ispemo u dublju posudu. U drugu smjesu dodajemo voće jagode ili maline ili višnje šta ko voli oko 800 gr. i ovu smjesu sipamo preko prve. U treću smjesu dodajemo 300 gr. mljevenog keksa izmješamo i pospemo preko druge smjese. Ostaviti preko noći u frižider. Sutradan prevrnuti posudu i odozgo još ukrasiti po želji.
    Prijatno!

  • 8. Valentina J. VII  |  11/15,2011

    1 pakovanje tost hleba
    200g praske sunke
    200g kačkavalja
    150g kečapa
    150g dijamanz majoneza
    4dl mleka
    3 jajeta
    mesavina začina
    ulje

    -prasku sunku i kačkavalj iseci na tanke listove.
    -pola pakovanja tost hleba premazati kečapom,a drugu polovinu majonezom.
    -zatim na parče premazano kečapom staviti list sunkarice i list kačkavalja pa preklopiti parčetom premazanom majonezom.na isti način pripremiti i ostale sendviče.
    -posebno umutiti mleko,jajai dodati malo mesavine začina po ukusu.
    -svaki sendvič natopiti u pripremljenu mesavinu,ocediti i prziti na vrelom ulju.przrnice vaditi na papirnu salvetuda upije suvisnu masnocu.pečene sendviče preseci dijagonalno napolakako bi se dobila dekorativna sara na preseku.prijatno! :D

  • 9. DjukaVIII  |  11/18,2011

    Potrebno:
    -1kg hobotnice
    -3l vode
    -jagnje na raznju
    -zacini

    Priprema:
    Hobotnicu sitno iseckati i ubaciti u kljucalu vodu.Jagnje na raznju staviti da se pece.Staviti zacine u klucalu vodu sa hobotnicom.Usoliti jagnje.Kada se hobotnica skuva,vodu prosuti a meso od hobotnice baciti mackama.Skinuti jagnje sa raznja i servirati ga uz gajbu piva.Prijatno!

  • 10. Filip  |  11/21,2011

    Sastojci

    1 kom (250 gr) margarina
    2 kutije (600 gr) mlevenog plazma keksa
    200 gr (ja stavim i manje) šećera u prahu
    4 jaja
    150 gr (ja sam imala i više mlevenih lešnika
    2 dl gaziranog soka od pomorandže (ja sam stavila Fantu)
    po želji slatke pavlake (šlag)

    Kuhinjski prikaz

    Ispiši
    PDF verzija

    Priprema

    Vrijeme pripreme:
    15 min

    1
    U jednu veliki činiju (jer ovo je stvarno velika masa…ipak idu 2 kutije keksa) umešati sve sastojke pa polako dolivajte sok od pomorandže (u ovom slučaju Fantu).
    2
    Mešajte rukama dok se svi sastojci dobro ne sjedine i po potrebi dodati još soka (Treba biti gusta masa, a opet ne pregusta i nikako ne presuva…tako da je možete fino oblikovati…Mislim da je 2 dl fante sasvim ok!! Pišem ovako nakaradno jer ja maltene napamet pravim po osećaju, pa onda malo gricnem…test proba, pa dodam šta mi fali…Možda će čak nekome biti preslatka pa zato kažem, treba probati i po ukusu dodavati sastojke…)
    3
    Na okrugli kalup ili koji god…možete praviti razne oblike (ja sam koristila Dr.Oetker sa krugom) rasporedite masu.
    4
    Umutiti slatke pavlake koliko vam je volja pa premazati preko torte!
    Ja sam odvojila mali deo pavlake i u nju dodala malo istopljene čokolade pa sam preko torte prvo prelila beli deo pa onda malo tog čokoladnog ;)) a preko sam posula seckanim lešnicima!

    Posluživanje

    I to je to…Piece of cake…a za ljubitelje Plazme pravi praznik za nepca ;))
    I da!
    Važna napomena
    S obzirom da idu živa jaja tortu pravim isključivo i samo kada mi moja kućna pomoćnica donese SVEŽA jaja njenih kokica ;))

  • 11. milan  |  11/21,2011

    Sastojci
    3 kesice želatina (30 g)
    800 g šećera
    1 ekstrat banane
    1 prehrambena boja (žuta ili zelena)
    150 g čokolade za kuvanje
    malo margarina (1 kašika)

    Priprema
    3 želatina staviti u 1 dl hladne vode. Dok to stoji ušpinovati 800 g šećera u 2 dl vode (da prokuva oko 10 min.). U želatin dodati 1 ekstrat banane. Želatin dodati ušpinovanom šećeru i mutiti mikserom 20 min. Zatim sipati u podmazan pleh i čekati da se ohladi. Odgore preliti glazurom: istopiti 150 g čokolade sa 1 kašikom margarina i malo mleka ili vode.

  • 12. milan  |  11/21,2011

    Cokoladni kolac
    Čokoladni preliv
    10 kašika mleka
    100 g margarina
    100 g čokolade za kuvanje
    10 kašika šećera
    Testo
    2 šolje jogurta
    2 kašičice sode bikarbone
    2 šolje šećera
    0.5 šolje ulja
    2 šolje brašna
    2 kašičice kakoa
    Sipajte brašno u veću posudu i dodajte sodu bikarbonu i kakao.
    Postepeno sipajte jogurt i mešajte. Mutite masu dok ne razbijete sve grudvice. Dodajte ulje i mešajte dok masa ne postane homogena.
    Premažite pleh uljem ili maslacem i pospite ga brašnom.
    Sipajte pripremljenu smesu u podmazan pleh i pecite 40-ak minuta na 220°C.

  • 13. Jovana Stankovic  |  11/22,2011

    Torta Marina
    Potrebno je:

    4 jajeta
    250 g šećera
    250 g mlevenih oraha
    250 g suvog grožđa
    4 štangle rastopljene čokolade
    2 kesice vanilin-šećera

    Preliv:
    150 g butera
    100 g čokolade

    Priprema:

    Dobro umutiti cela jaja sa šećerom, a zatim umešati orahe, suvo grožđe, rastopljenu čokoladu i šećer vanilu. Masu podeliti na dva dela i peći u dva uzana pleha. Kada torta bude pečena izvaditi je iz pleha i preliti pripremljenim prelivom od čokolade i butera.

    Od Jovane Stankovic iz Mosorina..VII3

  • 14. Milijana G :)  |  11/22,2011

    Kolač od jabuka

    1 kg jabuka
    7 jaja
    2 vanil šećera
    šećer u prahu za posipanje
    8 kašika brašna
    8 kašika šećera
    prašak za pecivo,cimet

    Izrendati jabuke, pošećeriti i staviti u okrugli kalup da se peku pola sata na 180 stepeni. Umutiti žumance sa šećerom, postepeno dodajući 2 dl vruće vode i brašno. Dodati vanil šećer i prašak za pecivo. Ovom masom preliti jabuke i vratiti u rernu da se kora ispeče. Kada se ispeče koru plako prevrnuti i ostaviti da se ohladi. Odozgo premazati sa šlagom i posuti cimetom.

    PRIJATNO :)

  • 15. KikivM  |  11/25,2011

    400 г шпагета или друге тестенине по избору
    100 г сланине панчете
    50 г киселе павлаке
    1 чен белог лука
    100 г пармезана
    со
    бибер
    вегета
    рузмарин
    2 кашике маслиновог уља
    1 јаје
    Припрема:
    Сланину исецкајте на танке траке. Бели лук изгњечите или га сасвим ситно исецкајте. У шерпу или дубљи тигањ сипајте уље па кад је уље добро загрејано, ставите трачице сланине да се прже. Призе све док сланина не буде реш. Затим смањите ватру да буде блага, оставите сланину на ватри, па кад се сланина мало охлади додајте бели лук и мало вегете. Промешајте па додајте мало рузмарина, нарендани пармезан и павлаку. Полако све измешајте и оставите још кратко на ватри.
    За то време у већу посуду сипајте воду, со и мало уља. Ставите на ватру да прокључа, па у кључалу воду ставите шпагете или било коју другу тестенину по вашем избору. Водите рачуна да се не прекувају. Када су куване, процедите их, ставите у посуду и прелијте врућим сосом. На крају додајте једно живо јаје (док је сос врућ) и добро промешајте.

  • 16. KikivM  |  11/25,2011

    400 г шпагета или друге тестенине по избору
    100 г сланине панчете
    50 г киселе павлаке
    1 чен белог лука
    100 г пармезана
    со
    бибер
    вегета
    рузмарин
    2 кашике маслиновог уља
    1 јаје
    Припрема:
    Сланину исецкајте на танке траке. Бели лук изгњечите или га сасвим ситно исецкајте. У шерпу или дубљи тигањ сипајте уље па кад је уље добро загрејано, ставите трачице сланине да се прже. Призе све док сланина не буде реш. Затим смањите ватру да буде блага, оставите сланину на ватри, па кад се сланина мало охлади додајте бели лук и мало вегете. Промешајте па додајте мало рузмарина, нарендани пармезан и павлаку. Полако све измешајте и оставите још кратко на ватри.
    За то време у већу посуду сипајте воду, со и мало уља. Ставите на ватру да прокључа, па у кључалу воду ставите шпагете или било коју другу тестенину по вашем избору. Водите рачуна да се не прекувају. Када су куване, процедите их, ставите у посуду и прелијте врућим сосом. На крају додајте једно живо јаје (док је сос врућ) и добро промешајте.

  • 17. KikivM  |  11/25,2011

    400 г шпагета или друге тестенине по избору
    100 г сланине панчете
    50 г киселе павлаке
    1 чен белог лука
    100 г пармезана
    со
    бибер
    вегета
    рузмарин
    2 кашике маслиновог уља
    1 јаје
    Припрема:
    Сланину исецкајте на танке траке. Бели лук изгњечите или га сасвим ситно исецкајте. У шерпу или дубљи тигањ сипајте уље па кад је уље добро загрејано, ставите трачице сланине да се прже. Призе све док сланина не буде реш. Затим смањите ватру да буде блага, оставите сланину на ватри, па кад се сланина мало охлади додајте бели лук и мало вегете. Промешајте па додајте мало рузмарина, нарендани пармезан и павлаку. Полако све измешајте и оставите још кратко на ватри.
    За то време у већу посуду сипајте воду, со и мало уља. Ставите на ватру да прокључа, па у кључалу воду ставите шпагете или било коју другу тестенину по вашем избору. Водите рачуна да се не прекувају. Када су куване, процедите их, ставите у посуду и прелијте врућим сосом. На крају додајте једно живо јаје (док је сос врућ) и добро промешајте.

  • 18. KikivM  |  11/25,2011

    400 г шпагета или друге тестенине по избору
    100 г сланине панчете
    50 г киселе павлаке
    1 чен белог лука
    100 г пармезана
    со
    бибер
    вегета
    рузмарин
    2 кашике маслиновог уља
    1 јаје
    Припрема:
    Сланину исецкајте на танке траке. Бели лук изгњечите или га сасвим ситно исецкајте. У шерпу или дубљи тигањ сипајте уље па кад је уље добро загрејано, ставите трачице сланине да се прже. Призе све док сланина не буде реш. Затим смањите ватру да буде блага, оставите сланину на ватри, па кад се сланина мало охлади додајте бели лук и мало вегете. Промешајте па додајте мало рузмарина, нарендани пармезан и павлаку. Полако све измешајте и оставите још кратко на ватри.
    За то време у већу посуду сипајте воду, со и мало уља. Ставите на ватру да прокључа, па у кључалу воду ставите шпагете или било коју другу тестенину по вашем избору. Водите рачуна да се не прекувају. Када су куване, процедите их, ставите у посуду и прелијте врућим сосом. На крају додајте једно живо јаје (док је сос врућ) и добро промешајте.

  • 19. KikivM  |  11/25,2011

    400 г шпагета или друге тестенине по избору
    100 г сланине панчете
    50 г киселе павлаке
    1 чен белог лука
    100 г пармезана
    со
    бибер
    вегета
    рузмарин
    2 кашике маслиновог уља
    1 јаје
    Припрема:
    Сланину исецкајте на танке траке. Бели лук изгњечите или га сасвим ситно исецкајте. У шерпу или дубљи тигањ сипајте уље па кад је уље добро загрејано, ставите трачице сланине да се прже. Призе све док сланина не буде реш. Затим смањите ватру да буде блага, оставите сланину на ватри, па кад се сланина мало охлади додајте бели лук и мало вегете. Промешајте па додајте мало рузмарина, нарендани пармезан и павлаку. Полако све измешајте и оставите још кратко на ватри.
    За то време у већу посуду сипајте воду, со и мало уља. Ставите на ватру да прокључа, па у кључалу воду ставите шпагете или било коју другу тестенину по вашем избору. Водите рачуна да се не прекувају. Када су куване, процедите их, ставите у посуду и прелијте врућим сосом. На крају додајте једно живо јаје (док је сос врућ) и добро промешајте.

  • 20. KikivM  |  11/25,2011

    e ljudi nisam htela da posaljem 5 xD

  • 21. KikivM  |  11/25,2011

    150 мл. воде
    120 гр. путера
    150 гр. сецера у праху
    100 гр. кокосовог брасна
    200 гр.млијека у праху
    бадема или лешника
    кокосово брасно за уваљат куглице
    Припрема:
    На пец ставит воду, путер, сецер у праху и пустит да прокува.
    Кувати око 2-3 минута.
    У вецу посуду ставит млеко у праху и кокосово брасно па залит прокуваном смесом.
    Нек вас незбуни сто је ретко, згуснице се.
    Добро измутити и оставите у фризидер да стоји око сат времена.
    Обликујте куглице, у сваку утисните љесњак или бадем и уваљати у кокосово брасно.
    Оставит у фризидер да одстоје пре сервирања.
    Пријатно!

  • 22. KikivM  |  11/25,2011

    Потребно је:
    250 мл млека
    220 гр брашна
    1 јаје
    2 кашичице шећера
    1 / 2 кашичице соли
    1 ванилин шећер
    1 / 2 прашка за пециво
    на врх ножа сода бикарбоне
    40-50 гр маслаца
    За воћни прелив:
    150 гр вишања
    150 мл сока од оцеђених вишања или воде
    2-3 кашике шећера
    1 кашичица густина
    И још треба:
    150 мл слатка павлака

    Направите прво прелив за палачинке. Вишње прелити са соком или водом, додати шећер, па ставити на ватру да кључа. Кувати тако десетак минута, а онда додати густин размућен у мало воде или сока. Кувати још 2-3 минута (на мањој температури) да се добије гушћа маса.
    Са миксером, најмањом брзином умутити млеко и јаје. Маслац растопити, мало прохладити па додати предходној смеси. Помешати брашно, прашак за пециво, соду бикарбону, шећер и со, па све заједно сјединити. Са мањом кутлачом (40 мл) стављати смесу на загрејани тигањ, да палачинка буде око 10-12 цм. Када почну да се стварају мехурићи, уз помоћ шпатуле окренути палачинку и пржити и другу страну, али много краће него прву. Све укупно, за једну палачинку вам треба мање од једног минута.
    Слажите палачинку, прелив, палачинку, прелив уз додатак умућене слатке павлаке и послужите одмах.

  • 23. Stojan Bogdanic v3  |  11/28,2011

    Sastojc:8 osoba
    Kore (suše se dve kore od po pet belanaca),a ja napravim jednu od deset pa sušim u najvećem plehu
    5belanaca 350 gr prah šećera sok od pola limuna
    fil I
    5 žumanaca 5 kašika šećera 5 kašika brašna 1/2 lmleka
    fil ||
    5 žumanaca 100 gr šećera 250 gr margarina 300 gr prženih i krupno mlevenih lešnika ili oraha 2 kesice šlaga. Priprema Vreme pripreme:120 min
    1
    Rernu uključiti na 170 C
    2
    Umutiti belanca u čvrst sneg, dodati šećer, još mutiti dok se ne istopi, pa dodati limunov sok
    3
    Pleh namazati sa malo margarina, pa staviti peki papir. Izliti masu na papir, staviti u rernu i smanjiti na 150 C
    4
    Nakon 20 min.smanjiti na 100 C i sušiti još sat i po
    fil I
    5
    Žumanca izmiksati sa šećerom, brašnom i malo mleka od pripremljenih 1/2 l pa ukuvati u preostalo mleko. Ostaviti da se ohladi
    fil II
    6
    Žumanca umutiti sa šećerom, pa lupati na pari petnaestak min.(po originalnom receptu idu presna žumanca, ali to izbegavamo)
    7
    U ohladjeno umutiti 1 margarin, pa dodati lešnike, i spojiti sa prvim filom
    8
    Umutiti šlag
    Filovanje : kora-fil-šlag-kora-fil-šlag
    Ukrasiti šlagom i dobro je rashladiti pre služenja

  • 24. Živana Milinov  |  12/03,2011

    Za dve korice od po:
    6 jaja
    6 kašike oraha mlevenih
    6 kašike šećera
    1 kašika brašna

    Za fil:
    12 žumanaca
    12 kašika šećera
    1 milka čokolada bela
    200 g pečenih mlevenih lešnika
    1 margarin
    1/2 kg šlaga
    1 pakovanje miks voća

    Za glazuru:
    2 čokolade najlepše želje
    50 g čokolade za kuvanje
    Priprema:

    Ispeći dve korice od gore navedenih sastojaka. Zumanca i šećer izmešati mikseróm i skuvati fil na pari, pred kraj dodati milku belu i pečeni lešnik. Kada se ohladi dodati margarin. Posebno umutiti šlag.

    Redosled: kora -fil na pari-voćni mih-šlag. Postupak ponoviti, još jednom po vrhu da ostane voće bez šlaga, i na kraju ide preliv od čokolade, prethodno otopljene.

    Tortu okolo išpricati šlagom.

  • 25. Dragica Prodanov  |  12/04,2011

    Potrebno je:
    500 g tankih kora
    5 jaja
    250 g maka
    250 g šećera
    1 dl ulja
    Priprema:
    Umutiti jaja,u to staviti šećera i mak.Sa tim premazivati kore sve dok se ne potroše.Iseći kore i u kanaliće nasuti 1 dl vrelog ulja.Baklavu staviti da se peče.Pečenu baklavu preliti šerbetom.
    Šerbet:
    šolju šećera i šolju vode staviti da prokuvaju.Hladnim prelivom preliti vruću baklavu.

    Prijatno!

  • 26. Samo Tasha  |  12/05,2011

    3 kasike prezli
    15 jaja
    450 g oraha
    15 kasika secera
    250 g putera
    250 g secera u prahu
    100 g cokolade za kuvanje
    1 kasika brasna
    2 pudinga od cokolade
    2 kesice vanilin secer
    500 ml mleka
    250 g secera u prahu
    250 g putera
    Na radnom delu oklagijom izdrobimo orahe. Polupamo pet jaja, odvojimo belanca od zumanaca. Belanca mutimo mikserom. Neprekidajuci mucenje dodamo pet kasika secera i 150 g oraha. U preostale orahe dodamo tri kasike prezli i jednu kasiku brasna pa sve dodamo u sud za mucenje. Mesamo dok ne dobijemo homogenu smesu. Tepsiju za pecenje namazemo puterom, prespemo smesu za patispanj i pecemo u rerni 15 minuta na temperaturi od 175 stepeni. Pripremimo jos dva testa za preostali patispanj na isti nacin.

    Sa mlekom napravimo puding od cokolade u koji dodamo komadice cokolade i ostavimo da se fil prohladi. Mutimo 250 gr putera sa 250 g secera u prahu za prvi fil. Zatim mutimo jos po 250 g putera i secera u prahu za drugi fil. U svaki fil dodamo po pet zumanaca i mutimo. U prvi fil dodamo vanilin secer.

    Prvi fil mesamo sa cokoladnim kremom. Treci ispeceni patispanj secemo na dva dela. Na prvi deo stavimo kakao fil .Zatim stavimo drugi deo a preko njega zuti fil. Tako redjamo naizmenice, patispanj i filove. Na poslednju koru stavimo zuti fil. Strane torte premazemo kakao filom.Od ostatka kakao fila napunimo kuvarski spric i dekorisemo krejeve torte.

  • 27.  |  12/09,2011

  • 28. }ivana Milinov  |  12/12,2011

    nastavnice kako se zove program na kojim smo pravili filmice

  • 29. alexps  |  01/14,2014

    Kora
    12 belanaca
    14 kašika kristal šećera
    3 kašike brašna
    4 kašike mlevenih lešnika
    4 kašike rendane čokolade
    6 kašika seckanih oraha

    1 fil:
    12 žumanaca
    250 gr. prah šećera
    2 cela jaja
    150 gr. čokolade

    2 fil:
    3 deci mleka
    1 puding od vanile
    4 kašika mlevenih lešnika
    1 margarin

    3 fil:
    200 gr. šlaga
    3 deci mleka
    1 kašika mlevene čokolade
    1 kašika mlevenih lešnika

  • 30. slobodanka  |  01/15,2014

    Kora
    12 belanaca
    14 kašika kristal šećera
    3 kašike brašna
    4 kašike mlevenih lešnika
    4 kašike rendane čokolade
    6 kašika seckanih oraha
    1 fil:
    12 žumanaca
    250 gr. prah šećera
    2 cela jaja
    150 gr. čokolade
    2 fil:
    3 deci mleka
    1 puding od vanile
    4 kašika mlevenih lešnika
    1 margarin
    3 fil:
    200 gr. šlaga
    3 deci mleka
    1 kašika mlevene čokolade
    1 kašika mlevenih lešnika

  • 31. Aleksandra  |  01/15,2014

    Ovo gore je KORNET TORTA

  • 32. ljubica  |  01/15,2014

    Pet do sest jaja i velika tepsija.
    Nakon lupanja jaja izdvojiti belance od zumanceta u posebnu posudu.
    U belanca sipati 3 supene kasike secera
    i cmecu pasporediti u gomilice u tepsiji.
    Peci u rerni 15 min i to je to mmm njam njam ! ♥♥♥♥

  • 33. Jovan Madzar  |  01/15,2014

    umutite zumanca,
    1kg brasna,
    4 kasikice mleka,
    2kg bananica,
    1kg sira,
    1kg krompira,
    2kg mandarina,
    I to bi bilo to. :D xD

  • 34. Živana  |  01/15,2014

    Kore:
    Peku se tri kore,koliko jaja toliko kasika secera i toliko brasna i doda se u svaku kakao…..ako zelite varijantu s orasima,smanjite tada kol. brasna…..za srce kalup treba 3 jaja za svaku koru…….kore se kasnije lepo oblikuju da budu sve iste velicine jer je to preduslov da se uredno nafiluju i da na kraju estetika ne bude zakinuta….kore se prskaju innstant rumom pomesanim s pola solje napravljenog kakaaa.
    Fil:
    6 CELIH JAJA
    6 dcl slatke pavlake
    600 grama cokolade za kuvanje
    45 dkg margarina
    30 dkg secera
    Postupak-na pari kuvati jaja,secer,pavlaku i cokoladu,ne mutite pavlaku kao slag,nego prvo umutite jaja sa secerom da bude penasto zatim dodajte pavlaku i sad tek zicom lagano na pari lupate sve skupa,kad pocne da se zagrejava dodajte cokoladu….kad je fil dosta gust tek onda staviti da se dobro ohladi i dodati umuceni margarin…..ovaj fil je najbolji cokoladni fil koji sam isprobala,ali se tacno drzite recepta,nemojte improvizovati,ako ste vicni kuvanju fila u mikrotalasnoj-postupak cete znatno skratiti,ali se spremite da svakih 30 sekundi otvarate vrata i dobro varjacom sve sjedinite-oprez da se jaja ne zapeku,i tako punih pola sata….klasican nacin je sigurniji,ali i dugotrajniji……ova kol. fila je dovoljna i za ukrasavanje……mozete pokusati i s manjom kolicinom fila,a ukrasite slagom spolja….po zelji….prijatno domacice i javite da vidimo kad isprobate….

  • 35. milica  |  01/15,2014

    Bomba torta
    Kora
    8 belanjaka
    8 kasika secera
    8 kasika mlevenih oraha
    6 kasika brasna
    1 prasak za pecivo
    8 zumanjaka
    Fil
    1 margarin
    250g sitnog secera
    150g plazma mlevenog keksa
    200g mlevenih oraha
    6 zumanjaka
    1 casa kasastog soka od kajsije
    Slag
    6 belanjaka
    6 kasika secera
    10 kasika secera

  • 36. Slavica  |  01/15,2014

    Sastojci
    BISKVIT
    7jaja 250 gsecera 1vanilin secer 100 gbrasna 3 kasikeulja 60 gkakao na vrh noza prasak za pecivo
    FIL I
    250 mlslatke pavlake 200 g seckane cokolade (koristim tamnu) 1 stakla visnja ili tresnja (ocediti – sok zacuvati)
    FIL II
    250 mlslatke pavlake 1 slag fiksa 1vanilin secer 2 kasike rakije od visnja (ne liker) 2-3 kasikesecera u prahu
    DEKORACIJA
    1 slag krem cokoladne pahuljice (mrvice) kandirane visnje

    PripremaTežina:Srednje zahtjevno
    1
    od belanaca i 150 g secera ulupati cvrst sneg
    2
    zumanaca mutiti penasto sa 100 g secera i vanilin secer, u to dodati kasiku po kasiku ulje
    3
    promesati brasno, kakao i prasak za pecivo i to prosejati preko smese od zumanaca
    na kraju dodavati sneg od belanaca i pazljivo mesati varjacom
    4
    izliti testo u kalup za torte (26icu) i peci u zagrejanu rernu na 180° oko 40 min, kad je gotovo ostaviti da se dobro ohladi pa onda preseci 2x (3 kore)
    5
    fil: zagrejati slatku pavlaku i nju rastopiti cokoladu, i ostaviti da se ohladi pa je onda mutiti cvrsto (kao obicni slag)
    6
    fil: ulupati slatku pavlaku sa slag fiksom cvrsto, dodati rakiju, vanilin secer i secer u prahu, mutiti jos malo
    7
    u kalup staviti prvu koru, poprskati sokom od visnja, na to sloziti visnje, preko dodje 1. fil, onda staviti drugu koru opet poprskati sokom, zatim premazati 2. filom i na kraju dodje treca kora
    8
    tortu pustiti da se stegne na hladnom, izvaditi kalup pa je ukrasiti po zelji

  • 37. Milica  |  01/15,2014

    Bomba torta
    Kora
    8 belanjaka
    8 kasika secera
    8 kasika mlevenih oraha
    6 kasika brasna
    1 prasak za pecivo
    8 zumanjaka
    Fil
    1 margarin
    250g sitnog secera
    150g plazma mlevenog keksa
    200g mlevenih oraha
    6 zumanjaka
    1 casa kasastog soka od kajsije
    Slag
    6 belanjaka
    6 kasika secera
    10 kasika secera

  • 38. sava  |  01/15,2014

    film je strava

  • 39. Nedeljko  |  01/15,2014

    Ustipci
    3 jajeta voda mleko brasno so .
    Razbijemo jaja sipamo vodu i mleko to prespemo brasnom i umutimo i dobicemo mesavina za ustipke na karaju posolimo.

  • 40. ljubica  |  01/15,2014

    Ja sam ogladnela od ovolikih recepata zato sam u svom receptu progutala par slova ! pozzzzzz ♥♥♥

  • 41. Milos  |  01/16,2014

    Kolac sa oblatnama - sedmo nebo

    1. deo:
    4 zumanca i 100 g secera umutiti i dodati 100 g oraha mlevenih i 4 belanca (sneg), izmesati, staviti na jednu oblatnu i peci

    2. deo:
    4 belanca (sneg), 100 g kokosa, 10 kasika secera, 70 g brasna, namazati na drugu oblatnu i peci
    Fil: 4 zumanca, 1 celo jaje, 200 g secera u prahu, 3 rebra cokolade kuvati na pari dok ne bude gusto, u prohladjeno umutiti 250 g putera i filovati (sastaviti obe oblatne i gornju filovati).

  • 42. Dragana  |  01/17,2014

    Potrebno je:
    12 jaja
    7 kašika šećera
    7 kašika oraha
    4 kašike ulja
    8-9 kašika brašna
    400 g šećera
    250 g butera
    150 g oraha
    50 g suvog grožđa
    1 narandža
    čokolada
    Priprema
    1
    Za crno testo: izlupati sneg od 7 belanaca, 7 kašika šećera, dodati jedno po jedno 7 žumanaca, 7 kašika oraha i 4—5 kašika brašna. Staviti da se peče.
    2
    Za belo testo: Izlupati sneg od 5 belanaca. Dodati 150 g šećera, 50 g suvog grožđa, 150 g seckanih oraha, 4 kašike ulja i 4 kašike brašna. Staviti da se zasebno peče.
    3
    Za krem: na pari umutiti 5 žumanaca sa 250 g šećera. U ohlađeno dodati 250 g butera i sok od narandže. Crno testo prorezati, namazati kremom, staviti belo testo, krem, drugu polovinu testa i na vrh krem. Pre stavljanja krema jedan mali deo odvojiti, umešati u njega čokoladu, pa odozgo ukrasiti kocke.
    PRIJATNO

  • 43. Živana  |  01/17,2014

    Sastojci:
    120 ml vode
    600 g šećera
    250 g margarina
    200 g kokosa
    300 g mleka u prahu
    1 vanilin šećer
    100 g pečenog lešnika
    2oo g kokosa
    Priprema:
    U šerpu staviti šećer, vodu i margarin seckan na listiće. Kad proključa, kuvati toliko da dobro zapeni i da se pena digne.Zatim u to vrelo dodati uz miksanje kokos i postepeno mleko u prahu( neprekidno miksajte). Masu ostavite da se malo prohladi , pravite kuglice i u svaku ubacujte po pečeni lešnik, može i badem, a onda uvaljajte u kokos.
    Ako je slučajno masa redja , to znači da ste manje kuvali kad treba i onda se može dodati jos kokosa.

  • 44. Sladjana  |  01/17,2014

    oko 16 komada petit keksa
    500 gr visanja
    16 kasika secera
    12 kasika griza
    400 ml mleka
    1 vanila puding
    200 mm pavlake za slag
    3 kasike secera
    slag za ukrasavanje
    Visnje preliti sa 7 dl vode i skuvati
    pa dodati 16 kasika secera i griz,mesajuci svo vreme dok se krem ne zgusne.Malo prohladiti u cetvrtasti pleh poredjati keks,pa preliti jos toplim kremom od visanja.
    U mleku skuvati puding sa tri kasike secera.
    Umutiti 200 ml pavlake za slag,pa dodati prohladjen puding sve dobro sjediniti pa staviti preko krema od visanja.Kad se ohladi premazati umucenim slagom i dekorisati po zelji.
    :) :) :) !!!!!!!!!!!! ♥♥♥

  • 45. Buba  |  01/29,2014

    Zadatak

  • 46. Slavica Gelić  |  01/29,2014

    Torta Beli andjeo
    Sastojci:torta Beli andjeo Torta Beli andjeo

    1 pakovanje kora za rozen tortu
    1 l mleka
    10 kasika secera
    3 pudinga sa ukusom slatke pavlake
    250 g margarina
    200 g mleka u prahu
    300 g bele cokolade
    500g slaga
    kisela voda

    Priprema:

    Belu cokoladu sitno iseckati.

    U serpu sipati 8 dl mleka, dodati 10 kasika secera i kuvati dok ne provri.

    Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom pa sipati u kljucalo mleko.

    Kuvati dok se ne zgusne uz neprestano mesanje.

    U ohladjen puding dodati margarin i umutiti mikserom.

    Na kraju sipati mleko u prahu i cokoladu, i dobro izmesati.

    Umutiti slag sa kiselom vodom.

    Filovati sledecim redom:

    Kora, fil, kora, postupak ponavljati dok se ne utrose sve kore.

    Gornju koru ukrasiti slagom.

    Prijatno!

  • 47. sava krunic  |  01/29,2014

    Sastojci

    3 čaše brašna, 3 čaše mleka, 1 čaša ulja, 1 čaša šećera, 1 prašak za pecivo, 1 kesica (od 36gr) milk šejka sa ukusom čokolade, 1 kašika cimeta
    Priprema

    Brašno, šećer, prašak za pecivo, cimet i milk šejk promešajte u sudu, dodajte mleko i ulje i sve zajedno dobro sjedinite. Sipajte masu u podmazan i brašnom posut pleh veličine 20 x 35 cm i pecite u rerni zagrejanoj na 180 C, 20 minuta. Kad se kolač ohladi prelijte ga glazurom od čokolade i isecite na štangle ili kocke. Glazura: 100 g čokolade za kuvanje rastopite sa 2 kašike mleka, dodajte 1 kašiku šećera i 30 g putera ili margarina.

  • 48. Jovan '01  |  01/15,2015

    LOL :D

  • 49. BG  |  01/29,2015

    ODLLICNO

  • 50. Milovan  |  01/29,2015

    Ukusne torte mm!!

  • 51. miro  |  01/29,2015

    svaka cast

  • 52. Duka car  |  11/30,2016

    Potrebno je:
    500 g tankih kora
    5 jaja
    250 g maka
    250 g šećera
    1 dl ulja
    Priprema:
    Umutiti jaja,u to staviti šećera i mak.Sa tim premazivati kore sve dok se ne potroše.Iseći kore i u kanaliće nasuti 1 dl vrelog ulja.Baklavu staviti da se peče.Pečenu baklavu preliti šerbetom.
    Šerbet:
    šolju šećera i šolju vode staviti da prokuvaju.Hladnim prelivom preliti vruću baklavu.
    Prijatno!

  • 53. College physics 9th edition solutions manual pdf  |  03/29,2021

    You could definitely see your skills in the article you write.
    The sector hopes foor more passionate writers like you whho are not afraid to say how they believe.
    Always follow your heart.
    http://kahvekadinkitap.com/wp-content/uploads/2021/03/college-physics-9th-edition-solutions-manual-pdf.pdf
    College physics 9th edition solutiobs manual pdf http://gaylenicholson.com/measurement-worksheets-grade-4-pdf.pdf

  • 54. motorola a1200 manual pdf  |  04/19,2021

    Thank you a bunch for sharing this with all people you ctually know what you are talking approximately!
    Bookmarked. Kindly additionally discuss with myy website
    =). We will hhave a hyperlink change arrangement among us
    https://repair.accademia-anea.it/motorola-a1200-manual-pdf.pdf
    motorola a1200 manual pdf https://repair.confartigianatosavona.it/replacement-passport-form-pdf.pdf

  • 55. https://sveti-matej.info/  |  04/25,2021

    I think this is among the most significant info for me. And i am
    glad reading your article. But should remark on few general things, The website style
    is wonderful,the articles is really nice : D. Good job, cheers
    https://sveti-matej.info/
    https://sveti-matej.info/ https://sveti-matej.info/

  • 56. mkfinstitute.com  |  05/14,2021

    Now I am going to do my breakfast, after having my breakfast coming over again to read more news.

    https://mkfinstitute.com
    mkfinstitute.com
    Mkfinstitute.com https://toppdfchecklist.com

  • 57. https://americandental.ru/  |  08/13,2021

    Seriously plenty of useful knowledge!
    Shelli
    https://americandental.ru/ (Jackson) https://americandental.ru/

Leave a Reply

Dodaj komentar





Zapamti me


Around here

Categories

Moji linkovi

Generalna

Feeds